maanantai 30. maaliskuuta 2009

Lunch talk

Toissa viikolla tein työpaikan vieressä olevassa lähikaupassa uuden tuotelöydön; luomusalaattikimaran! Tuote ei ole suomalainen, Italiasta muistaakseni, mutta näin työpaikkaruokailijalle kätevä, ja saanhan ainakin yhden hyvän, se on tosiaan luomua! Rasia sisältää rucolaa, vuonankaalia, pikkulehtisalaattia, semmoista punaista rapeaa salaattia, jonka nimeä en nyt muista ja porkkanaraastetta.

Tällainen lounassalaatti syntyy siis:

1/3 luomusalaattirasiasta (ei lapun mukaan tarvitse huuhtoa, mutta huuhtelin hieman kuitenkin)
muutamasta kirsikkatomaatista (suomalaista ja luomua)
suomalaisesta kurkusta (ulkomaalaista en osta, maistuu mielestäni aina pahalta)
tuoreista herkkusienistä (rakastaa!)
fetakuutioista yrttiöljyssä, käy kastikkeesta
broileripullista (en löytänyt falafelpullia pakkasesta, joten otin sitten näitä...)
sweet-sour-kastikeesta, tämäkin käy salaatinkastikkeesta (rakastaa!)
ruisnäkkäristä
Lisäksi lasillinen vettä tai oikeaa marjamehua ja hyvä jännäri (minulla on jo varmaan vuoden päivät, jos kauemminkin, ollut tapana avata kirja lounaalla naistenlehtien sijasta. Vajaassa puolessa tunnissa ehtii sivun jos toisenkin ja saa aivoille vaihtelua)!
Annoksen kokoamiseen menee vähemmän aikaa kuin valmiskeiton lämmittämiseen mikrossa.
Salaattirasiasta ja kaikista muistakin listan aineksista saa aikaiseksi kolmen päivän salaatit, kätevää! Ja namia! Ja vaihtelumahdollisuuden ovat rajattomat omien mieltymyksien mukaan!

Ei kommentteja

© Nessula
Maira Gall