
Koitin siis etsiä reseptiä, jolla voisin valmistaa kaakaota kotona! Tällaista reseptiä ajattelin, ehkä jo ensi viikonloppuna, kokeilla!
SPANISH HOT CHOCOLATE eli latino kuumana:) hehe...
4 l maitoa, varmaankin mitä rasvaisempaa, sitä parempaa, ja luomua!
1,25 dl vettä
1,25 dl makeuttamatonta kaakaojauhetta, luomua!
2,5 dl sokeria, intiaanisokeria tai jotain semmoista voisi kokeilla
7 rkl maizenaa, löytyyköhän tätä luomuna, hmmm...
Sekoita ensin kaakaojauhe ja sokeri. Voisi käyttää siivilää, jottei jää klimppejä. Sitten kattilassa vispataan veteen maizena kunnes täysin sekoittunut. Lisätään vähän kerrallaan kaakao/sokeriseosta. Kun kaikki on tasaisesti sekaisin ja pastamainen koostumus saavutettu, mieto lämpö päälle levylle ja sitten sekoitellaan maitoa joukkoon pikkuhiljaa. Kun kaikki maito on sekoitettuna kattilassa, keitellään n.10min hiljalleen, koko ajan sekoitellen. Kun seos on saavuttanut löysän vanukasmaisen konsistenssin, se on valmista ja kattilan voi siirtää levyltä pois. Kaakaon pitäisi olla nyt tasaista ja kiiltävää. Voi antaa seisahtaa/muhia pienen hetken ennen tarjoilua. Tästä määrästä pitäisi tulla 6 annosta.
Espanjassahan tähän perinteiseen aamupalaan tuikataan churroja, rasvassa uppopaistettuja ja joskus jopa sokerissa pyöriteltyjä tikkumaisia munkkeja, mutta minä en niistä niin perusta. Suklaa suklaana! No, kypsyä kirsikoita tai mansikoita voisin ehkä dipata tähän herkkuun... Aaaaahhh......
Lisäys jälkikäteen:
Kaakaosta tuli herkkua, vaikka koittaessani laskeskella oikeita määriä, laitoin sokeria liikaa. Ja tietenkin maizena jäi hieman klimppiseksi... Mutta J kehui, kuinkas muuten, ihana mies!
Seuraavalla kerralla teen seuraavasti: laitan maidon kattilaan kuumenemaan ja sekoitan maizenan kylmään vesitilkkaseen odottamaan vuoroaan. Sitten kaakaot ja sokerit (vain vähän) tai suklaat maitoon sulamaan. Kun neste on kuumaa ja melkein kiehuu, lisään maizenanesteen liruna ja sekoitan hyvin koko ajan. Keittelen sen 10min sekoitellen, jotta paksunee. Sitten maistellaan onko tarpeeksi sokeria. -> kuppiin ja nassuun!
Kun saan kehiteltyä sopivat suhteet kahteen annokseen, laitan senkin sitten tänne ylös...
Ei kommentteja
Lähetä kommentti