lauantai 14. toukokuuta 2016

Nyhtökaura, nyt sitä saa! Ken ehtii...

Olin sattumoisin lähdössä hakemaan nelijalkaiselle perheenjäsenelle sapuskaa, kun mieleeni juolahti, että näinä päivinähän sitä pitäisi tulla kauppoihin, nimittäin nyhtökauraa. Ja kuinkas sattuikaan, oli juurikin se päivä, kun sitä oli tarkoitus tulla tarjolle siihen kauppaketjuun, josta oli piti hakemani sapuskat kaksijalkaisille perseenjäsenille. Sitten muuta kuin menoksi!

Noin yhden maissa iltapäivällä, kaupan kassalla, kädessäni kaupan vihiviimeinen  aamulla saapuneista paketeista. Voittajafiilis! Eli sinä iltana oli tarjolla burgerit nyhtöllä!



Paketti oli yllättävän viehättävän näköinen, jauhelihapakettikategoriassa. Sisälmys ei näyttänyt erityisen viehättävältä, hieman harmahtavaa mukellosta. Maku huoneenlämpöisenä hieman kaurapuuromainen, mutta ei niin pahvinen kuin pelkäsin. Siis ei paha.



Olin aiemmin törmännyt tällaiseen colaburgeri reseptiin. Reseptissä oli käytössä Tomato-makuinen nyhtökaura, mutta kädessäni oli nyt Nude-paketti. Ja eipä kaapissakaan ollut ihan just eksakt samoja aineksia kuin reseptissä, joten tässä on oma hieman modifioitu versio Colaburgereista coleslawsalaatin kera!

Colaburgerit

Kastike:
  • 1 sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä (tai haluamasi määrä)
  • loraus öljyä paistamiseen
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 1 rkl siirappia
  • ¼ dl makeaa chilikastiketta
  • 1-2 tl sambal oelek -chilikastiketta tai srirachaa (= eli siis tulisuutta! Voit lisätä chilikastiketta myös valmiiseen burgeriin)
  • 1-2 rkl ketsuppia
  • (1-2 rkl jotain barbequekastiketta = lisää savuista makua)
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 3 dl colajuomaa
  • 1 tl savupaprikaa
  • suolaa maun mukaan, maista ensin, koska kaikissa kastikkeissa on suolaa!
  • mustapippuria maun kukaan
  • 1-2 tl juustokuminaa
  • 250g Nude nyhtökauraa

Isoja kaurasämpylöitä

Coleslaw:
  • 1-2 porkkana
  • nyrkin kokoinen pala valkokaalia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1/2-1tl sokeria
  • 1-2 tl punaviinietikkaa
  • 1-2 rkl majoneesia
  • 1-2 rkl jugurttia
  • 1-2 tl sitruunamehua
  • 1-2 tl makeaa sinappia
  • (sipulia, kevät- tai tavallista)
  • (rucolaa)

Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulit. Kuullota niitä hetki pannulla öljytilkassa. Lisää kaikki loput kastikeaineet pannulle, ja anna kiehua hitaasti noin 45 minuuttia. Tästä tulee ihanaa tahnaista tummaa bbq-kastiketta!
Valmista coleslaw. Suikaloi kaalit ja porkkana. Sekoita majoneesi, jogurtti, sinappi, sitruunamehu, suola, pippuri, sokeri ja punaviinietikka. Yhdistä kaikki ainekset ja anna vetäytyä pöydällä.
Sekoita cola-kastike nyhtökauran joukkoon ja kuumenna. Sulje levy, mutta anna pannun olla ja hautua vähän aikaa.
Täytä kevyesti paahdetut kauraleivät nyhtiksellä ja coleslawilla. Koristele rucolalla ja sipulisilpulla.


Itse jätin tällä kertaa sipulin pois coleslawsalaatista, vaikka sipulin suurkuluttaja olenkin. Rucola unohtui, koska oli niin nälkä...

Ohje mukailee alkuperäistä hyvin läheltä, mutta tein pieniä muutoksia. Minulla ainakin neste loppui hieman kesken, joten colaa voi olla ihan hyvin tuo 3dl. Ja muuta pienenpientä. Ja jokainen tekee aina omanlaisensa version jokatapauksessa!
Tältä annos näytti seuraavana päivänä, kun tein lounaaksi leivän jäljelle jääneistä aineksista. Tuoreeltaan en ehtinyt annoksesta kuvaa ottaa, oli sen verran nälkä, hehe! Hyvää oli!

Ei kommentteja

© Nessula
Maira Gall