keskiviikko 3. helmikuuta 2010

Jouluisia ruokamuistoja kevään kynnyksellä...

Laitan nyt mietteet ylös kun satuin selaamaan vanhoja (siis vuodenvaihteessa ottamia) kuvia. Nimittäin joulun jälkeenhän sitä kinkun syöjät aina miettivät, että miten noita jämiä voisi käyttää ruuissa... Minun vahvuuteni keittiössä taitaa olla kaapista löytyvistä aineksista uuden ja maistuvan ruuan vääntö. Tässä idea kinkun jatko jalostuksesta x 2:

Osa 1: Kinkkupastakastike

Suurinpiirtein näin...

kinkkupaloja
ehkä sipulia
(mukaan voi lisätä myös muita kaapissa saatavilla olevia kasviksia)
tomaattimurskaa
sambal oelekia
sekalaisia "pitsamausteita" = oreganoa, basilikaa, mustapippuria, suolaa, valkosipulia, mitä nyt milloinkin haluaa ja himoitsee
luomukermaa

Rautapannuun öljyä, sipuli, kinkut ruskistumaan, päälle tomaatti ja mausteet ja annetaan hautua leppoisasti. Loppumetreillä luraus jäljelle jäänyttä kermaa. Nautitaan luomunokkospastan ja parmesaanin tai joulusta jääneiden vahvojen juustojen esim. sinihomejuuston kera, luomupunaviiniä maistellen...

Osa 2: Kinkkupitsa

Kinkkukastiketta
ananasta, persikkaa tai aprikoosia
mahdollisesti oliiveja ja/tai jalopenoja ja/tai aurinkokuivattuja tomaattipaloja

lisäksi tietenkin
joko
oma tekemä pitsapohja (täytyy sekin varmaan joskus tänne kirjoittaa ylös)
tai
täysjyvätortilloja (on todella hyvä ja ohut pohja!)
ja päälle jälleen joulusta jääneitä namijuustoja

Eli pohjan päälle kastiketta ja lisäaineksia sekä juusto ja uuniin noin 10min 225-250C. Ja taas punaviiniä, totta kai!

Jälkihuomiona vain sellainen, että teimme puolison kanssa jo sopimuksen, ettemme osta ensi jouluna ollenkaan kinkkua vaan syömme vain kaloja ja mätiä ja kaikkea muuta namia. Jos kinkkua tekee mieli, täytyy sitten ostaa kaupasta ihan vain muutama suikale.

Ei kommentteja

© Nessula
Maira Gall