tiistai 7. heinäkuuta 2009

Herkkuperunasalaattia

Yksi pravuureistani taitaa olla perunasalaatti. Se ei ole koskaan juuri eksakt samanlaista joka kerta, aineksiset vaihtelevat fiiliksen ja kaapeissa olevien tarvikkeiden mukaan. Tässä kuitenkin perusohje, tarveaineiden määriä ja itse aineksia voi vaihdella maun ja saatavuuden mukaan...

Perustarveaineet perunasalaattiin:

perunaa, uutta tai vanhaa
(joskus laitan porkkanaa, mutta se ei yleensä saa suosionosoituksia)
sipulia, kevät-, puna- tai tavallista sipulia
suola- tai maustekurkkua (tai voi jättää pois tai laittaa osan tuorekurkkuna)
omenaa jos haluaa, syksyisin ja talvisin laitan useammin omenaa kuin kesäisin...
rucolaa (joskus on joskus ei...)

Tärkein eli kastike:

oliiviöljyä
sinappia, Meiran tai Dijon, riippuu hienosteluasteesta:)
hunajaa tai sokeria (määrä riippuu sinapin sokerisuudesta, jos on esim hunaja dijon-sinappia, laitan hunajaa vähemmän)
(suolaa)
mustapippuria
tuoretta tai kuivattua valkosipulia
tuoretta tai kuivattua persiljaa

jos on saatavilla tai haluaa vaihtelua:
tuoretta oreganoa, ruohosipuli tms.

Perunat keitetään ja sillä aikaa pilputaan sopiviksi sipuli ja mahdolliset kurkut ja omenat. Sekoitetaan kastike ja maistellaan ja maustellaan. Kun perunat kypsiä, ne paloitellaan kuumina ja laitetaan kaikki tarveaineet sekaisin. Lorruutellaan kastike päälle ja annetaan maustua. Älä laita jääkaappiin vaan tämä on tarkoitus syödä lämpimänä tai haaleana.

Kun grillatut makkarat, lihat tai esim. savulohi on valmiit, lisää puhdas ja hieman silputtu rucola salaattiin ja ei kun kimppuun käy!

Ei kommentteja

© Nessula
Maira Gall