
Nokkossoppa
n. 1l tuoreita nokkosia
n. 1l luomumaitoa
1 dl vehnäjauhoja
herbamarea (tai ihan suolaa)
pippuria
muskottipähkinää
(voita ja kermaa mauksi jos haluaa)
Kiehauta suurinosa maidosta kattilassa. Sekoita/vispaa loppuun, ehkä pariin desiin kylmää maitoa, vehnäjauhot. Kun maito melkein kiehuu, lorota maito/vehnäjauho-seos sekaan ja sekoita koko ajan, kiehauta. Mausta ja lisää esikäsitelty nokkossilppu sekaan. Valmis!
Ostin vuohenjuustokimpaleen eilen ja tarkoituksena olisi seuraavaksi kokeilla jonkinlaista sörsseliä siitä ja vuohenputkesta... Ja kunhan löydän paikan, jossa kasvaa horsmia, keräilen niitä ja testaan jälleen niitä parsan tapaan laitettuna. Joitain hortoilun aloittamisvihjeitä ja reseptejä villivihanneksista löytyy täältä.
Ei kommentteja
Lähetä kommentti