maanantai 18. toukokuuta 2009

Kevään ensi hortoilut!

Kävin viime viikolla ensi kerran hortoilemassa eli keräämässä hortaa eli villivihanneksia lähimetsässä, tai oikeastaan lähiniityllä. Samalla kun Pontus istuskeli nummella haistelemassa ilmassa lipuvia tyttöjen tuoksuja, minä napsin kumihanskoin nokkosten nipukoita paperipussiini. Kotona huuhtelin nuput hyvin useampaan kertaan, ryöppäsin pikku tilkassa vettä ja valutin, pilpoin pieneksi ja lisäsin nokkossopan alkuun. Mukaan kovaksi keitetty luomumuna ja ihanaa ruislimppua voilla ja vahvalla juustolla, nam!


Nokkossoppa

n. 1l tuoreita nokkosia
n. 1l luomumaitoa

1 dl vehnäjauhoja
herbamarea (tai ihan suolaa)
pippuria
muskottipähkinää

(voita ja kermaa mauksi jos haluaa)

Kiehauta suurinosa maidosta kattilassa. Sekoita/vispaa loppuun, ehkä pariin desiin kylmää maitoa, vehnäjauhot. Kun maito melkein kiehuu, lorota maito/vehnäjauho-seos sekaan ja sekoita koko ajan, kiehauta. Mausta ja lisää esikäsitelty nokkossilppu sekaan. Valmis!

Ostin vuohenjuustokimpaleen eilen ja tarkoituksena olisi seuraavaksi kokeilla jonkinlaista sörsseliä siitä ja vuohenputkesta... Ja kunhan löydän paikan, jossa kasvaa horsmia, keräilen niitä ja testaan jälleen niitä parsan tapaan laitettuna. Joitain hortoilun aloittamisvihjeitä ja reseptejä villivihanneksista löytyy täältä.

Ei kommentteja

© Nessula
Maira Gall